Gode råd om det at få en Kleiner-hvalp i huset...

Fodring

Jeg anbefaler dig at fodre din Kleiner-hvalp med et bagt hundefoder. Køb de første 8-10 måneder et hundefoder beregnet til hvalpe – og betal bare lidt mere! Opblød evt. foderet i vand før det serveres, ca. 2 dl gives 4-5 gange om dagen den første tid, efter 4 mdr. alder reduceres måltiderne til 3 gange. Mængden af foder tilpasses din hvalp, men husk at hvalpen ikke må blive for tyk. Skal hvalpen have mælk skal denne være syrnet. Giv ikke sødmælk til en hund.

Motion

Du bør undgå alt for megen kraftig motion før hvalpen fylder 8-10 måneder. Undgå især trapper og hop. Ikke cykelmotion før 12 måneder; begynd med 10 min og øg derefter gradvis. Hunden bør løbe mindst muligt på asfalt og kun i trav ved siden af cyklen. Hvis disse råd ikke følges, går det ud over trædepuderne, især på bagpoterne, som hurtigt får åbne sår, der er længe om at hele.

Løftning

Løft ALDRIG din Kleiner-hvalp i forbenene, men læg en hånd under brystet på den og støt bagkroppen med den anden. Løft op og hold hvalpen godt indtil dig. Vær opmærksom på at hvalpen kan kaste sig bagover og vride sig når den bliver løftet op.

Ormekur

Din Kleiner-hvalp har fået ormekur ved 3, 5 og 8 ugers alder. Kuren gentages ved 3, 6 og 12 måneders alder. Derefter forår og efterår. Ormekur som købes på apoteket (receptpligtigt) er : Banmint og Panacur. Eventuelt anbefales at skifte mellem disse præparater.

Renlighed

Helt fra første dag du får din Kleiner-hvalp i huset skal du lægge stor vægt på at få den stueren. Din Kleiner er af natur renlig, så det er faktisk op til dig hvor lang tid det tager at få hvalpen til å gøre det fornødne udendørs. En lille hvalp har ikke evne til å "holde" sig over længere tid. Må den, så må den HER OG NU. Tag den ud straks efter at den har spist eller sovet + en række andre gange... ROS i massevis når det er gået godt. Belav dig alligevel på at tørre tissepletter op de første uger - det er ikke altid man når at komme udenfor tidsnok. Større ting er det lettere at få en vis kontrol over. Begynder hvalpen å gå i cirkler, evt. småpibe, løft den så straks op og bær den ud. Snart opdager den pointet i at gøre sig færdig udendørs i stedet for på stuetæppet. Straf ikke en lille hvalp hvis det alligevel går galt inden døre, i stedet bør du bebrejde dig selv at du ikke har været flink nok til at lufte den. Med alderen vil hvalpen få større kontrol, og vil kunne "holde" sig over længere perioder.